Met de billen bloot

Meestal kwam ik fluitend door mijn cyclus heen. Weinig buikpijn of andere klachten. Ik dacht (hoe naïef) daardoor oprecht dat ik gauw zwanger zou worden, toen ik mijn kinderwens in vervulling wilde laten gaan.

Na 3 jaar belandden we toch in de medische molen. Een zeer pijnlijk en traumatisch baarmoederfoto-onderzoek, 6 x IUI en 1 afgebroken IVF-poging later, werd er voorzichtig uitgesproken dat ik MISSCHIEN in de vervroegde overgang zou kunnen zijn. Maar dat zou wel uitzonderlijk zijn. Ik was pas 30 jaar.

Deze mededeling, waar geen verder onderzoek op volgde, lieten mij voor de eerste keer emotioneel instorten. Ik deelde hierover wel iets met mijn familie, maar hield het meeste bij mezelf. Omdat ik niet echt onder woorden kon brengen wat ik voelde, wat het met me deed.

Ik ploeterde nog 4 jaar door op wilskracht. Mijn overgangsklachten hadden me behoorlijk in de tang, maar ik wilde eicel-donatie, adoptie en pleegouderschap onderzoeken.

Het werd geen van allen. Ik was mentaal, emotioneel en lichamelijk een wrak. Ik was het leven tussen hoop en wanhoop zat. Ik moest weten of ik inderdaad vervroegd in de overgang was. Op m’n 34e kreeg ik de definitieve diagnose. En daarna stortte ik voor de tweede keer in. Maar nu in een donker zwart gat.

Op een gegeven moment kwam het besef dat ik iets moest doen aan mezelf. Ik herkende mezelf niet meer. Zo gelaten, geen zin meer in het leven. Dit was ik niet.

Ik besloot hulp te gaan zoeken voor mijn rouwproces en kwam bij een ademtherapeute terecht. Zij leerde mij weer het leven in te ademen met volle teugen. Zo herstelde langzaam de connectie tussen mijn hoofd en hart. Ik leerde om te gaan met mijn emoties en dat ik er niet bang voor hoefde te zijn. Ze komen, maar gaan ook weer weg. Het gaf me rust, zelfliefde, compassie, harmonie en de regie op m’n leven terug.

Uiteindelijk heb ik m’n leven op de rit gekregen, ben ik in balans en gelukkig. Ik heb geen kinderen. Wel een rijk en vervuld leven.

Nu ondersteun en begeleid ik zelf jonge vrouwen in de overgang die hiermee worstelen. Ook vrouwen met ongewenste kinderloosheid en vrouwen in een fertiliteitstraject komen op mijn pad. Ik help hen middels de KAART bij het mentale en emotionele proces in wat zij doormaken. Daardoor blijven ze in contact met hun gevoel en kunnen ze hun grenzen beter aangeven en daarnaar handelen.

Herken jij bij jezelf de worsteling om grip op je leven te krijgen? Ik kan je verder helpen. Bekijk hier wat ik je te bieden heb. Of vraag een gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek met mij aan. Je bent niet alleen.