Dansen

Het was een droom van mij, als kind al. Om te kunnen dansen zoals mijn heldinnen deden in de Disney-tekenfilms. Ik zwijmelde weg bij het beeld dat Assepoester danste met de prins. Nog nooit een dansles gehad, maar zij danste de balzaal rond alsof ze vleugels had. Ik wilde dat ook. 

Het bleef bij een droom tot het voorjaar van 2018. Toen trok ik de stoute (dans)schoenen aan. Eindelijk durfde ik het aan om danslessen te nemen. Ik voelde me sterk genoeg om mijn droom uit te laten komen. En er voor te gaan.

Met knikkende knieën en wankele benen leerde ik de basis danspasjes. Het was soms hard werken om de figuren vanuit het hoofd in de benen te krijgen. Dansen bleek ook hersengymnastiek te zijn. Maar ik was trots op het resultaat.

Met veel plezier ga ik nog steeds elke week naar de dansschool. Ik heb een nieuwe wereld ontdekt. Een wereld waar mensen van alle leeftijden genieten van de ervaring uit het hoofd te gaan en in het lijf te komen. Dansen heeft mij veel gebracht. Het meest waardevolle is, dat ik me comfortabeler voel in mijn lichaam.

Daarnaast zorgt het dansen er voor dat ik al mijn spieren gebruik en daardoor soepel blijf. Door de vervroegde overgang is mijn spiermassa verminderd en word ik makkelijker stijf.

Op speciale momenten zoals bijvoorbeeld het kerstbal, voel ik me net als Assepoester zweven op de dansvloer. Mijn droom is uitgekomen.

Wil jij ook de regie op je leven weer teug? Wil je weer kunnen genieten en het geluk ervaren? Bekijk mijn aanbod. Of neem vrijblijvend contact met mij op.