Patiënt

Soms heb ik het… dan schrik ik ineens op en denk bij mezelf: “Heb ik vanmorgen wel gesmeerd?” Of ik lig in bed en ik val bijna in slaap… dan schrik ik op en denk ik: “###, ik moet m’n medicijnen nog innemen!” Hup, weer naar de badkamer en de slaap is voorlopig weg. Dit overkomt mij regelmatig als het om m’n medicijngebruik gaat. 

Het gebeurt soms ook dat ik beneden bedenk dat ik bijvoorbeeld nog een was kan draaien en als ik dan boven bij de wasmand ben, denk: “Wat kwam ik hier ook alweer doen?” Heel irritant vind ik dat. Op dit soort momenten voel ik mij patiënt. En daar kan ik flink van balen.

Mijn geheugen is door de vervroegde overgang niet meer wat het was. Belangrijke dingen schrijf ik op, omdat ik het anders vergeet. Daarnaast neem ik elke dag visolie vanwege de omega 3. Deze is goed ter ondersteuning van mijn geheugen.

‘s Ochtends en ‘s avonds een vaste riedel in de badkamer die ik in gedachten (ja, de grijze massa wordt wel uitgedaagd) naloop, helpt mij ook om scherp te blijven. Want als het om medicatie gaat ben ik secuur. Toch is het fijn om zo nu en dan de vraag te horen: “En? Ben je niks vergeten?” 

Ik hoef vast niet uit te leggen wat er dan bij mij gebeurt.

Herken jij je in mijn verhaal? Wil je weten of ik je kan begeleiden of ondersteunen met wat jij nu meemaakt? Bekijk mijn aanbod. Of neem vrijblijvend contact met mij op.