Moederdag

Ieder jaar is-ie er weer… moederdag. De dag waarop alle moeders, mama’s en ‘memmen’ van Nederland in het zonnetje worden gezet. Ik heb me vaak somber gevoeld op moederdag.

Voor mij zit de lading op het feit dat ik zelf geen moeder ben geworden. Het is (nog steeds) een zere plek in mijn systeem. Een litteken van een grote wond.

In gedachten kan ik voor me zien hoe mijn kinderen met zelfgemaakte cadeautjes en ontbijtje aan mijn bed staan. Rode wangen van de voorpret die ze hebben van het feit dat ze ‘mem’ gaan verrassen. En dat ik als ‘mem’ blij en verrast reageer en mijn hart voel kloppen van intense liefde…

Op een dag heb ik besloten deze dag een andere invulling te geven, zodat ik kon ontsnappen aan het niet-moeder zijn. En dat bevalt me heel goed. Ik weet dat het moederdag is, maar ik hoef er niets mee. Ik maak bijvoorbeeld plannen om iets leuks te doen. Of ik zoek mensen op, die net als ik, geen ouder zijn. Dit werkt voor mij.

En precies zoals bij alle andere dagen gebeurt, ook deze gaat weer voorbij. En morgen komt de zon gewoon weer op.

Wil jij keuzes kunnen maken op basis van jouw behoeften omtrent de vervroegde overgang? Bekijk bij mijn aanbod wat ik jou kan bieden. Of neem vrijblijvend contact met mij op.