Wat een geluk!

Nu ik mezelf uitspreek over wat de vervroegde overgang met mij heeft gedaan in het verleden en nog steeds vandaag de dag, merk ik dat vrouwen om mij heen opener worden over dit onderwerp. Ik ben blij en verheugd met deze ontwikkeling. 

Maar ik schrik ook van wat ik hoor. Uit verschillende hoeken krijg ik van jonge vrouwen met klachten die gelinkt kunnen worden aan de overgang, te horen, dat zij door hun huisarts met een kluitje het riet in gestuurd worden. Dat het de overgang niet kan zijn, omdat ze daar simpelweg de leeftijd niet voor hebben. Maar ook dat sommige van deze vrouwen geadviseerd worden om de pil maar weer te gaan slikken.

Waarom wordt er niet ingezet op bloedonderzoek? Op basis van de hormoonbalans in het bloed kan een arts duidelijkheid geven. Waarom worden deze vrouwen niet serieus genomen?

Ik besef me dat ik geluk heb gehad. Doordat ik in een vruchtbaarheidstraject zat, kreeg ik om de haverklap bloedonderzoeken waarbij duidelijk werd hoe het met mijn hormoonbalans gesteld was. Het was nodig om verder te kunnen gaan in het traject. De schok was dan ook groot toen opeens een bloedonderzoek aangaf dat mijn hormonen niet meer in balans waren en ik in de overgang beland was. Waarom overkwam mij dit? Op deze vraag is nooit een antwoord gekomen.

Ik geloof dat alles wat ik voor mijn kiezen heb gehad, geen toeval was. Dankzij al deze ervaringen heb ik me kunnen ontwikkelen tot de vrouw die ik nu ben. Het is mijn missie alles wat ik in me heb in te zetten om jonge vrouwen te helpen in hun proces van ervaringen omtrent POI. En wie weet, help ik ook de medische wereld. Dat is dan mooi meegenomen.

Worstel jij met klachten door de vervroegde overgang? Wil je de regie weer terug op je leven? Het is goed mogelijk dat ik je kan ondersteunen en begeleiden in jouw proces. Bekijk mijn aanbod. Of neem vrijblijvend contact met mij op.