Flat-lijn

Je weet wel, die horizontale lijn. Geen pieken van grote euforische blijdschap of dalen van diepe doffe ellende, maar gewoon zo’n vlak gevoel van; “Tja, is dit het leven nu? Haal ik alles eruit? Ben ik eigenlijk nog wel gelukkig? Hmmm, ik weet het even niet.” Ik hoor het regelmatig om mij heen als ik in een goed gesprek ben met iemand. Ik denk dat het goed is om jezelf deze vragen te stellen, zeker wanneer je dat flat-lijn-gevoel herkent. 

Er was een tijd dat ik ook last had van het zogenaamde flat-lijn-gevoel. Ik werd er doodongelukkig van. Dit had ook z’n weerslag op de relatie met mijn partner. In mijn geval had het te maken met alles wat ik meemaakte door de vervroegde overgang waar ik totaal niet mee uit de voeten kon. Het flat-lijn-gevoel maakte me lam en hulpeloos.

Door het helingsproces wat ik doorgemaakt heb, is het flat-lijn-gevoel nu weg. Ik voel me weer ‘alive and kicking’ om het zo maar te zeggen. Ik ervaar mijn emoties weer zoals ze bedoeld zijn. Ze voelen natuurlijk en menselijk aan. En het mooiste is; ik ben niet meer bang voor mijn emoties. Ze komen en gaan zoals de golven in de branding. Hoe mooi is dat?

Door alle kennis die ik heb vergaard in mijn werk binnen het onderwijs, mijn opleiding in transactionele analyse en mijn eigen levenservaring snap ik waar de flat-lijn vandaan komt. En hoe je er vanaf komt.

Herken jij bij jezelf het flat-lijn-gevoel? Ben je benieuwd of ik je kan helpen hier vanaf te komen? Vraag een vrijblijvend gesprek met mij aan en we gaan het samen onderzoeken.