Geboortefeest

Meer dan 10 jaar geleden begon het met een babyshower van een dierbare vriendin. Dit feestje was een verrassing voor de ‘mom to be’ waarbij alleen andere vrouwen werden uitgenodigd. Het was een soort vrijgezellenfeest met activiteiten, maar dan voor het aanstaande moederschap. Ik had plezier en genoot ervan. 

Toen ik in het traject zat om zelf zwanger te worden en de tijd verstreek, vond ik dit soort feestjes confronterend worden. Ik heb er in die tijd een aantal meegemaakt en was oprecht blij voor de ‘mom to be’, maar ik raakte er ook van in de stress. Als ik een uitnodiging kreeg, brak het zweet me al uit en maakte mijn hart overuren. Hoe ging ik dit feestje weer overleven? Tuurlijk, ik was blij voor haar, maar ergens van binnen ging ik dood.

Op een gegeven moment transformeerde de babyshower in een geboortefeest waarbij alle familie, vrienden, kennissen en bekenden van beide ouders werden uitgenodigd. Dit trok ik echt niet. Daar lag voor mij een grens.

Inmiddels had ik zelf klachten waardoor gedacht werd aan de vervroegde overgang. Dit in combinatie met babyshowers en geboortefeesten was dramatisch. Maar zorgde ook voor een tweestrijd in mezelf; schuldgevoel dat ik jaloezie voelde voor de kersverse moeder of schuldgevoel dat ik verstek liet gaan en niet sterk genoeg was. Uit zelfbescherming ben ik deze feesten gaan overslaan en ben ik daarvoor in de plaats 1 op 1 op ‘poppeslok’ gegaan bij familie en vrienden. Het was belangrijk dat er ruimte was voor hun geluk en mijn verdriet. 

Wonder boven wonder is iedereen van wie ik houd gebleven in mijn leven. Dat ging echt niet zonder slag of stoot. In gesprek blijven was hard werken. Er zijn veel tranen gevloeid. Maar het heeft iets moois opgeleverd. Zij zijn nu fantastische ouders van geweldige kinderen. Ik ben (suiker)tante en ik ben er trots op. 

Het was voor mij een complete verrassing dat ik zelf nog eens een geboortefeest zou organiseren. Voor mijn eigen bedrijf. Www.jongevrouwenindeovergang.nl was niet gepland, maar moest geboren worden. En nu het er is, voel ik mij compleet. Wat is het leven toch wonderbaarlijk machtig mooi!

Wil jij ook de regie over je leven weer in handen krijgen? Bekijk dan bijvoorbeeld mijn aanbod. Of neem vrijblijvend contact met mij op.