Het omslagpunt

Het was de zomer van 2017. Net als alle andere dagen was de wekker net gegaan, had mijn partner me gedag gezegd om vervolgens naar z’n werk te gaan. En ik lag daar. In bed. Verdoofd. De gordijnen waren al opengedaan zodat het daglicht naar binnen kon komen. En ik lag daar maar. In bed. Niet in staat om eruit te komen.

De uren verstreken terwijl ik naar buiten lag te staren. Ik voelde niets meer. Ik was helemaal leeg en op mezelf aangewezen. Aan het eind van de middag zorgde ik er voor dat er eten op tafel stond. Voor de buitenwereld leek alles normaal. Zo gingen er weken voorbij. Ik had een dikke muur van gewapend beton als bescherming om me heen gebouwd. 

Op een zekere dag klonk er een stem in mijn hoofd: ”Als ik morgen niet meer wakker wordt, is dat helemaal prima…” Het sudderde de rest van de dag door mijn gedachten en liet me niet meer los. Dit werd mijn omslagpunt, mijn redding!

Blijkbaar zat er ergens diep in mij nog een sprankje levenslust. Je kunt het vergelijken met een kooltje op de barbecue. Je denkt dat het vuur al uit is, maar als je gaat poken zie je ineens toch nog een kooltje oplichten en gloeien. Ik wilde uit dit ### diepe dal klimmen en besloot er voor te gaan. Ik had niets meer te verliezen.

Via een dierbare vriendin had ik een telefoonnummer gekregen van een adem-therapeut. Zonder idee wat ik kon verwachten, maakte ik een afspraak bij haar. De eerste sessie zal ik nooit vergeten. Na een kort gesprek over de reden dat ik contact had gezocht, gingen we over op het ademwerk. Mijn hele lijf sidderde, tintelde en trilde van binnen en buiten. Het was een zeer intens gevoel. Het was alsof mijn lijf weer in werking werd geholpen en ik letterlijk weer lucht kreeg. High van de zuurstof ging ik naar huis om vervolgens regelmatig terug te komen.

Het ademwerk heeft mij geholpen al het opgekropte verdriet, teleurstelling en schaamte uit mijn lijf los te laten. Langzaamaan kon ik accepteren wat er met mij gebeurd was. En kon ik een nieuw leven toelaten. Ik klom uit het dal bij de berg omhoog. Met vallen, opstaan en doorgaan.

Nu sta ik boven op de berg en geniet ik van het schitterende uitzicht!

Ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Bekijk mijn aanbod. Of neem vrijblijvend contact op.